tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

Lloyd

LloydIk wilde al een poos wel eens naar Hotel Lloyd in Amsterdam, om het gebouw van dichterbij te zien, want ik zie het alleen in de verte als ik in de trein langsrijd. Nu kwam het ervan, omdat ik er ging eten. Leuke obers, sfeervolle ruimte, slecht eten. Wel voor een deel eigen schuld, dat laatste, want je moet geen kalfslever met ui en spek bestellen in een restaurant waarvan je nog niet weet of het goed is. Ik vroeg nadrukkelijk of de kok lever bereiden kon en ik benadrukte dat ik die lever tussen medium en well done wilde. Ja, dat kon, zei de charmante ober. Maar ik kreeg een schoenzool op mijn bord die zo taai was dat ik er met mijn mes nauwelijks doorheenkwam door de zeentjes, terwijl de binnenkant volkomen rauw was. Ik stuurde het terug en wilde op slag vegetarixc3xabr worden, en toen het bord even later weer op tafel werd gezet was het spek eraf gehaald en zag de bijbehorende ui, die gebakken hoorde te zijn, eruit als gekookte witte kool. Het vlees, dat in de verste verte niet leek op kalfslever, was nog steeds beroerd, dus ik liet het liggen. Mijn tafelgenoot was wel tevreden over de lamskoteletjes, al waren die erg bleek. Die koteletjes lagen op een bord met niks erbij. Gewoon een kaal, leeg onopgemaakt bord met wat vlees erop en verder niks voor 16,50. Als je er iets bij wilde, moest je dat er apart bij kopen. Een portie bietjes kostte 4 euro en een bord friet eveneens. Die friet was slecht. Het was volkomen uitgedroogde patat, en ik had de indruk dat die al eerder afgebakken was en nu nog gauw in de oven was opgewarmd. En voor mijn bord oneetbare lever met een bord ouwe friet betaalde je 19 euro. Voor dat bedrag zou je eigenlijk behoorlijk moeten kunnen eten, maar niet in het restaurant van Hotel Lloyd.

Written by Ted

15 juli 2008 bij 22:01

Geplaatst in Geen categorie

12 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ted. ik zou kijken of Hotel Llyod een website heeft met een gastenboek, dan kun je dit stukje plaatsen. Hebben ze iets om over na te denken.

  Tim.K

  16 juli 2008 at 11:12

 2. Nxc3xa9xc3xa9 joh! Ted moet dit – en toekomstige beoordelingen – bundelen in ‘DEDIKKEVANLIESHOUT – Van kalfslever tot friet’!

  Bart

  16 juli 2008 at 11:21

 3. @Bart: Goed plan. Goeie titel ook. @Ted: Doen!

  Inge

  16 juli 2008 at 11:35

 4. De ober vroeg of het gesmaakt had. Ik zei nee. Hoezo niet, vroeg de ober. Ik legde uit wat er niet goed was. Nou, hij zou het doorgeven aan de keuken. Normaal komt er dan op de een of andere manier nazorg. Bijvoorbeeld dat de kok laat zeggen dat hij het vervelend vindt, of zo, maar helemaal niks. Die ober kwam gewoon niet meer langs.
  Overigens: als alles goed gaat komt volgend jaar inderdaad DEDIKKEVANLIESHOUT uit, Bart, maar die uitgave komt er omdat ik volgend jaar 25 jaar dichter ben.

  Ted

  16 juli 2008 at 12:42

 5. @Ted: dat is goed nieuws! Ik ben dxc3xb3l op ‘Verzameld Werk’-uitgaven!

  Bart

  16 juli 2008 at 13:46

 6. Goed nieuws is ook dat het de bedoeling is dat “Mijn botjes zijn bekleed met deftig vel” erin wordt opgenomen, een boek uit 1990 waar nog steeds naar gevraagd wordt. Maar eerst moet ik nog helemaal bedenken hoe dat boek vorm moet krijgen, want er komt heel verschillendsoortig werk in.

  Ted

  16 juli 2008 at 14:35

 7. Aha! Het wordt dus geen ‘Verzamelde gedichten’-uitgave? Maar meer een bloemlezing van al je werk? Past dat wel in xc3xa9xc3xa9n DIKKEVANLIESHOUT?

  Bart

  16 juli 2008 at 14:48

 8. 1: Ik ben regelmatig in het Lloyd. Het ontbijt is wel goed, als iemand anders tenminste niet op jouw naam heeft gegeten. (!)
  2: Maak er maar een mooi fluwelen boekje van.

  karin

  16 juli 2008 at 14:52

 9. Misschien een samenwerking met Komrij voor bloemlezing en vormgeving?

  Tim.K

  16 juli 2008 at 15:46

 10. De dikkevanlieshout past zeker niet in een fuwelen… – bedoel je boekje of broekje, Karin?
  Het wordt in ieder geval wel een soort verzamelde gedichten, maar omdat mijn werk voor een groot gedeelte bestaat uit beeldend werk, kun je niet te werk gaan zoals bij een “gewone” verzameling. Sommige tekeningen passen gewoon niet naast elkaar, bijvoorbeeld omdat de kleuren met elkaar vloeken. Ik moet dus een concept vinden waarbij zowel de gedichten als de beelden tot hun recht komen.

  Ted

  16 juli 2008 at 22:16

 11. Een begeerlijk boek 🙂

  karinc

  17 juli 2008 at 22:37

 12. Nou, niet in een fluwelen broekje.

  Ted

  17 juli 2008 at 23:28


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: