tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

Tuin

TuinmamMijn moeder is kleiner gaan wonen en heeft een plaats achter haar huis waar ze het erg naar haar zin heeft. Ze wilde er geen gras, maar wel planten, dus overal heeft ze potten neergezet. ’s Ochtends staat ze al vroeg buiten om alles water te geven.

Zelf geef ik weinig om planten. Als kind moest ik altijd de tuin maaien, waar ik een ontzettende hekel aan had, en dus heb ik nooit getaald naar een tuin toen ik eenmaal zelfstandig woonde. Maar ik heb wel een heerlijk dakterras en daar staan wat potten. Het zijn voornamelijk potten waar kamerplanten in hebben gezeten die dood zijn gegaan. Die heb ik op het dakterras gezet en daar is uit zichzelf spul in gaan groeien: grassen, iepen en bieslook.

Gexc3xafnspireerd door de weelde in de tuin van mijn moeder ben ik gisteren planten gaan kopen, want ik vind het txc3xb3ch wel leuk als ik buiten zit en groen om me heen heb. Bovendien krijg ik wel eens planten en die fleuren het terras op, en ook mijn humeur. Maar zo weelderig als bij mijn moeder (hier zie je xc3xa9xc3xa9n kant van haar tuin) is het bij mij niet; ze is trots op haar tuintje en daarom was ze blij dat ik er zondag foto’s van maakte. Alleen die parasolstok vond ze wel erg in de weg staan. – Nou, tegenwoordig kun je daar wel iets aan doen zonder dat je terug hoeft naar Eindhoven om nieuwe foto’s te maken.

Written by Ted

30 juli 2008 bij 05:50

Geplaatst in Geen categorie

5 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Heel handig, dat Photoshop. Voor de aanbieding van mijn eerste boek bij Querido had ik een digitale foto nodig. Een collega van mij wilde wel een foto maken en shopte daarna meteen even de wallen onder mijn ogen weg. Die foto is jarenlang door diverse uitgevers gebruikt, ook al waren er inmiddels foto’s van professionele fotografen (en zelfs van het ANP met make-up) beschikbaar.

  Jan Paul

  30 juli 2008 at 15:41

 2. Ik moest een omslag maken en kreeg een auteursfoto aangeleverd waarop je duidelijk kon zien dat de schrijver de avond voor het maken der foto wat diep in het glaasje had gekeken. Ik heb zijn ogen toen opgefrist, want anders blijf je tot in de eeeeeuwigheid te diep in het glaasje gekeken hebben. Maar je moet heel voorzichtig te werk gaan, want voor je het weet verander je hoe iemand eruitziet, en dat is niet de bedoeling. Oneffenheden wegwerken kan, vind ik, alleen als iemand die oneffenheden tijdelijk heeft. Een puistje weghalen mxc3xb3xc3xa9t gewoon.

  Ted van Lieshout

  30 juli 2008 at 16:16

 3. Bij mij zijn de oneffenheden wat permanenter…

  Jan Paul

  30 juli 2008 at 16:47

 4. Oneffenheden zijn altijd tijdelijk. Als ze permanent zijn, zijn het effenheden.

  Ted

  30 juli 2008 at 17:24

 5. Het zijn toch altijd weer de Moeders die hun zonen kunnen inspireren.Goed dat je ook wat planten aangeschaft hebt, en je hebt inmiddels zelf al gemerkt dat het je bui en humeur beinvloed. Succes er mee en goed bewateren, met een gietertje bedoel ik, ha, ha.

  Tim.K

  31 juli 2008 at 23:45


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: