tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

Theo Thijssen-prijs uitgereikt

TtoorkondeHet was een fantastische dag. Gisteren kreeg ik in het Letterkundig Museum in Den Haag de Theo Thijssen-prijs uitgereikt die bestaat uit een loodzwaar bronzen beeldje van Theo Thijssen, een oorkonde die geschreven is door Gerrit Noordzij (klik op het plaatje voor een vergroting) en een bos bloemen; het geldbedrag dat bij de prijs hoort werd drie dagen geleden al op mijn rekening bijgeschreven.

Tot mijn verrukking zat de zaal vol – je moet er toch niet aan denken dat je zo’n prijs krijgt voor een lege zaal! – en naar ik van verschillende kanten hoorde was men zeer te spreken over het programma. De feestrede van Aidan Chambers was mooi, persoonlijk en gevoelig, het juryrapport werd op innemende wijze voorgedragen door jurylid Sanne Parlevliet, om mijn dankwoord werd flink gelachen en voor velen was Theo Nijland, die vijf liedjes ten gehore bracht, zichzelf begeleidend op de vleugel, een openbaring. Na afloop kwam menigeen vragen of er cd’s van zijn liedjes zijn. Natxc3xbaxc3xbarlijk, zei ik, ik heb ze zelf allemaal!

Na afloop van het officixc3xable programma was er een receptie. Daar werd ik naar mijn smaak veel te vroeg weggerukt om naar een restaurant te gaan, waar ik een diner kreeg aangeboden in gezelschap van de jury en het bestuur van de P.C. Hooft-stichting. Dat diner duurde tot laat in de avond; ik was pas om half 1 ’s nachts thuis. Moe, maar voldaan.

Ik wil bij deze vast alle mensen die er gisteren waren heel hartelijk bedanken voor hun aanwezigheid. Het was geweldig om te zien dat velen niet alleen deze mooie dag met mij wilden meemaken, maar er ook aan bijdroegen dxc3¡t het een mooie dag werd, want zoals gezegd is zo’n dag alleen maar feestelijk als je daar niet in je eentje staat. Maar ook iedereen die mij via mailtjes en op dit weblog gelukgewenst heeft met deze prijs wil ik hartelijk bedanken. Mede daardoor werd het een onvergetelijke dag!

Advertenties

Written by Ted

25 september 2009 bij 07:18

Geplaatst in Geen categorie

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Het is een beetje een kort verslag. Dat komt doordat ik vandaag een aantal dingen moet doen die verhinderen dat ik er diep op inga. Ik hoop er later op terug te komen!

  Ted

  25 september 2009 at 09:22

 2. Wat fijn dat je je lezers laat meegenieten. Zo slaat de feestelijkheid ook over op de niet-genodigden maar wel-meelevenden.
  Maar het belangrijkste is dat jijzelf nog maar heel lang mag nagenieten!

  annelies

  25 september 2009 at 11:44

 3. Ik had het genoegen er gisteren bij te zijn in het Letterkundig Museum. Die prijs komt je helemaal toe. En het was inderdaad een fantastisch programma. Bij thuiskomst heb ik meteen gekeken of Theo Nijland binnenkort in Deventer, mijn woonplaats, komt. Dat bleek inderdaad het geval. Ik heb meteen kaartjes besteld. Nog veel(na)plezier gewenst!

  Janneke

  25 september 2009 at 12:49


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: