tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

Het woordje kunst

Op de eerste dag van het nieuwe jaar een nieuw liedje. Het blijft leuk (voor mezelf! :-)) om liedjes te maken op de iMac, maar ik stuit wel op problemen die ik niet kan oplossen. Zo klinkt de stem nogal blikkerig hier en daar en dat zou kunnen komen door de ingebouwde microfoon. Er zijn oplapmanieren om dat blikkerige terug te dringen, maar dan wordt de tekst meteen ook een stuk minder verstaanbaar. Als er iemand is die weet hoe ik dat kan verbeteren, dan houd ik me aanbevolen.

Advertenties

Written by Ted

1 januari 2011 bij 07:05

Geplaatst in Geen categorie

6 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hoi Ted, Goed nieuw jaar gewenst! Ik denk dat je het best een externe microfoon kan aansluiten op je mac, ik gebruik zelf deze USB van Samson en dat geeft uitstekend geluid: http://www.samsontech.com/products/productpage.cfm?prodid=1810
  Grt! Gijs

  Gijs

  1 januari 2011 at 16:54

 2. Jij ook een goed jaar, Gijs. Ik heb wel een externe microfoon, maar ik hoopte dat ik met een knopje dat ik over het hoofd zag iets zou kunnen bijstellen. – Wat doe jxc3xadj eigenlijk met die microfoon, Gijs?

  Ted

  1 januari 2011 at 21:56

 3. Ook zonder die bijzondere microfoon vond ik het aangenaam om naar te luisteren en te kijken.==Angar

  Angar

  2 januari 2011 at 12:26

 4. Als het niet aan de microfoon ligt: Garageband is een programma dat gratis is te downloaden en waarmee het opnemen van een stem op verschillende manieren mogelijk is. Misschien is dat een goede oplossing?

  Nathalie

  2 januari 2011 at 23:29

 5. -Dank, Angar.
  -Dank ook Nathalie, maar ik heb voor Garageband betxc3¡xc3¡ld, dus ik verwacht de oplossing niet van een gratis versie ervan.
  -En Gijs, ik heb een microfoon aangesloten, maar die blokkeert dan vervolgens de doorgifte van geluid, dus vooralsnog is het geen oplossing.

  Ted

  3 januari 2011 at 08:24

 6. Dag Ted,
  Ik hoop dat er gauw een mooie geluidsoplossing komt. Wil je nu in elk geval melden, dat de beelden heel mooi gekozen en gefilmd zijn. Hoeveel talenten heb je nog meer? Ik ben een tikkie jaloers ………..

  Inge H

  4 januari 2011 at 00:30


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: