tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

Lenny Kuhr

Lenny_kuhr_720028b_david_van_dam__3 Gisteren op Nederland 3 twee programmaxe2x80x99s na elkaar waar ik met plezier naar heb gekeken. Eindelijk was daar de eerste aflevering van Uit de kast van de KRO met Arie Boomsma, een programma waarvan ze een jaar geleden al een proefaflevering lieten zien. Mooi en invoelbaar was de vertwijfeling in de ogen van de twintigjarige zoon die aan tafel vertelde dat hij homo is en stuitte op een muur van stilte. Die werd doorbroken door zijn broer, die het voor hem opnam, maar zijn zussen en vooral zijn ouders zaten erbij alsof ze bevroren waren. Vooral de moeder viel op doordat ze zich zo onzichtbaar mogelijk probeerde te maken en je zou denken dat Arie Boomsma op enig moment naar haar toe zou gaan om haar daarover te bevragen, maar Arie Boomsma negeerde haar gewoon. Dat is tegelijkertijd ook de zwakte van het programma: Arie zit er met camera bij, en juist door de aanwezigheid van Arie en camera zijn de reacties anders dan ze geweest zouden zijn als er geen camera bij was geweest. Uiteindelijk waren de reacties, door de aanwezigheid van de cameraploeg, xe2x80x9cgewenstxe2x80x9d en daarmee was in ieder geval die jongen geholpen. – Een tweede aflevering van dit programma zien? Ja.

Ervxc3xb3xc3xb3r zat een programma van de Tros dat Ali B op volle toeren heet. De knuffelmarokkaan ging met een suf rappertje dat overmoedig Keizer heet op zoek naar Lenny Kuhr, een zangeres die zij niet kenden, en van wie ze een liedje zouden gaan vertolken – een leuk concept! Ik keek ernaar omdat ik het zo gxc3xaanant vind dat er in de media geen plaats is voor zoxe2x80x99n uitmuntende zangeres als Lenny Kuhr en ik was benieuwd of ze verbitterd is geworden. Leuk huis, leuke man, leuk haar xe2x80″ het viel wel mee, geloof ik.
Het hoogtepunt zat hem in de vertolking die Lenny Kuhr en haar muzikale partner hadden gemaakt van een liedje van de rapper, waarin hij aan zijn moeder vertelt dat hij het erg voor haar vindt dat hij weer in de nor zit. Mooi was dat die rapper veraangenaamd zat te glimlachen, terwijl hij luisterde naar de vertolking van Lenny Kuhr, maar vooral dat Ali B ontroerd wat tranen zat weg te pinken. Ze zaten in een studio ergens in Almere, denk ik, en tegenover hen zaten Lenny en haar gitarist life het lied te zingen en te spelen. Dat was echt heel mooi. Ook kwalitatief was het bepaald geen misbaksel. Ik verwachtte veel van het lied van Lenny Kuhr dat de twee rappers in een nieuw jasje hadden gestoken, maar dat viel tegen. Het lied was beslist heel aardig, maar het kwam uit de computer omdat de twee rappers kennelijk niet in staat waren om het life ten gehore te brengen. Ze bleven er onderuitgezakt bij zitten en het was meteen duidelijk: het hoogtepunt van het programma was allang voorbij. De programmamakers hadden het ook in de gaten, want ze gooiden er gauw de aftiteling overheen. – Nog eens naar kijken? Ja.

Foto: David van Dam/GPD

Advertenties

Written by Ted

6 januari 2011 bij 08:27

Geplaatst in Geen categorie

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hallo Ted,
  Ben je nu ook al tv recensent?
  Lenny Kuhr heb ik gemist, maar ik heb ook met belangstelling gekeken naar ‘uit de kast’.
  Best wel heftig om te zien, hoe moeilijk het is om tegenover je familie en vrienden uit de kast te komen.
  Ik vond de reactie van de broer heel mooi, de reactie van de moeder verrassend, ik had toch meer begrip verwacht van zijn moeder.
  Vader’s reactie wel heel heftig, mooi om aan het eind op Schiphol vader nog een keer te horen.
  Ik hoop dat het programma zo verassend blijft en goed bekeken zal worden.

  Heb je al eens gekeken op http://www.koningenkoningdemusical ?
  Allan Vos wil een musical maken over Koning & koning, ben erg benieuwd of ze echt de buhne op zullen gaan.
  groeten,
  Linda

  linda

  6 januari 2011 at 12:14

 2. Lenny Kuhr is (life) hxc3xa9xc3xa9l goed! Sinds een optreden in Altsjerk Friesland ben ik fan van haar, en met mij enkele huisgenoten – jonge kerels.

  Uit de kast vond ik een flauwe bedoening. Mag ik dat zeggen. Het hield op bij de boodschap. Arie had de familie- en vriendenkring moeten vragen hoe ze nu dachten dat die jongen zijn homoseksualiteit beleefde – hoewel je dat natuurlijk ook niet doet bij vrienden en familie van heteroseksuelen, maar als het zo bijzonder is dat iemand aan zijn naasten vertelt dat hij homoseksueel in elkaar zit dat dat een televisieprogramma rechtvaardigt, mag je er ook extra bijzondere informatie bij verwachten.

  Wie is er nu gexc3xafnteresseerd in een vader die zegt: ‘Dit had ik niet verwacht’, en daarna: ‘Ja, het is nu eenmaal zo.’ Of woorden van die strekking. Had die kerel uitgevraagd. Die heeft allerlei gedachten, maar daar werd volkomen aan voorbij gegaan. Nu ja, de beste stuurlui staan aan wal :-).

  Thxc3xa9rxc3xa8se

  6 januari 2011 at 23:45


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: