tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

Pimpelmezen

MeesjesGerbrand Bakker heeft aan de andere kant van zijn raam, op de galerij, een luxueus voertoevoersysteem voor hongerige vogeltjes opgehangen, maar er zitten muizen in. Die vliegen er niet naartoe, maar kruipen via een dode tak waaraan het ding hangt in de voederbak. Ik weet niet of vogels dat ding xc3xbcberhaupt zien, want de galerij ligt aan een weliswaar ruime binnenplaats, maar de galerijen zijn overdekt. Ik zou zelf ook niet zo gauw over dat gebouw heen vliegen en dan durven om onder de afdaken te koekeloeren, als ik een meesje was. Dan vloog ik liever een eindje door om op het dakterras van Ted van Lieshout te gaan kijken. Daar hangt een soort ballennetje met vijf compartimenten waarin verschillende zaden zitten. Twee pimpelmeesjes hebben er bezit van genomen en ze pikken er lustig op los (klik op de foto voor een vergroting). Onder het ballennetje liggen kapotgepikte zaden en zaadschilletjes en die worden keurig opgeruimd door een duif, een ekster en twee merels. Het enige waar ik minder blij mee ben is dat die mezen kakken en die poep blijft onder het ballennetje liggen. Het moet eens flink regenen; als het dan niet wegspoelt zal ik er toch maar eens een bezem overheen halen.

Advertenties

Written by Ted

9 februari 2011 bij 06:23

Geplaatst in Geen categorie

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ik heb recht voor het raam van mijn werkkamer zo’n heerlijke tuttifrut van zaadjes en pinda’s hangen. Alleen bestaat mijn kamer uit enorm veel ramen. Dus heeft een mees of merel of roodborstje zich te goed gedaan aan mijn hanger, vliegt het zich vervolgens te pletter tegen mijn raam. Nu heb ik allemaal dure hangers opgehangen, waardoor ze van schrik omhoog vliegen, maar ook weer elke dag terug komen.

  Lorna Minkman

  9 februari 2011 at 09:35

 2. Had je die foto niet even kunnen oppimpen? Ik zie nauwelijks die fijne blauwe kapjes!

  gerb.

  9 februari 2011 at 17:38

 3. En die tak is helemaal niet dood. Het is de stam van een kleine es, nu vanzelfsprekend in winterslaap.

  gerb.

  9 februari 2011 at 17:53

 4. De foto is net niet goed genoeg om die blauwe kapjes naar boven te kunnen halen. En wat betreft die stam: ik zie er graag een foto van als-ie weer wakker geworden is.

  Ted

  9 februari 2011 at 22:39


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: