tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

De renovatie (1)

Ozk7 Vroeger moest je het geld dat hoorde bij de P.C. Hooftprijs of Theo Thijssenprijs voor een belangrijk deel besteden aan iets dat met je werk te maken had. Dat is jaren geleden afgeschaft. Daar is wat vxc3xb3xc3xb3r te zeggen, maar er is ook wel wat op txc3xa9gen. Het is fijn dat je gewoon zelf kunt besluiten waar je het geld aan wilt uitgeven, maar het kan ook een stimulans zijn om het geld te bestemmen voor een bijzondere boekuitgave of een vertaling of iets dergelijks. Maar dat hoeft dus niet meer. 
Ik heb het geld van de Theo Thijssenprijs 2009 op een rekening gezet, omdat ik wist dat ik het later nodig zou hebben. Eerst zette ik het op de Icecave Bank. Maar die ging failliet. Ik kreeg het geld terug en toen heb ik het op de DSB-bank gezet. Die ging ook failliet. Ik kreeg het geld opnieuw terug, en nu staat het op een soort bouwgarantrekening, want van meet af aan wist ik dat ik het geld zou gebruiken voor de peperdure renovatie van het huis waarin ik woon. Het is een monument dat ernstig aan het vervallen is en gered moet worden; om het voor de toekomst te behouden moet het flink onderhanden genomen worden.
Dit is dat huis, althans een bouwkundige tekening ervan. Het staat in Amsterdam aan een grachtje en ik bewoon er het bovenste deel van. De gevel moet worden opgeknapt, het lekkende dak gerepareerd, de muren moeten worden gezandstraald en opnieuw gevoegd, kozijnen moeten worden vervangen, rotte balken in het souterrain moeten worden vervangen, enzovoort. Met dat laatste zijn ze gisteren begonnen en dat deed meteen pijn.

(Wordt vervolgd)

Advertenties

Written by Ted

12 april 2011 bij 14:19

Geplaatst in Geen categorie

%d bloggers liken dit: