tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

Scheel

Qp4

Ik ben bezig met het maken van portretjes van de 78 dichters die in Querido's Poxc3xabziespektakel 4 terechtkomen. Over elke dichter schrijf ik een stukje en daar komt dan een foto bij. Ik wacht nog op bericht van drie dichters; de rest is allemaal al gedaan en ik ben het ook spuugzat, hoor. Het is an sich erg leuk werk om zo'n portretje te schrijven, maar ik heb er nu 75 gedaan en het komt me een beetje de neus uit. Toch heb ik heel erg veel zin in die laatste drie, want daarna is dxc3¡t gedeelte van het boek klaar, en het ziet er altijd mooi uit, die pagina's achter in QP, vind ik.

De dichters sturen me een foto van zichzelf en die moet ik zodanig bewerken dat er een bepaalde uniformiteit ontstaat: het is gewoon niet mooi als alle foto's een verschillend formaat hebben, vandaar dat ik ze moet bewerken.

Nu stuurde vorige week een van de dichters me zijn foto. Ik zag dat de dichter, die ik redelijk goed ken, er scheel op kijkt. Ik dacht: wat moet ik nu doen? Moet ik hem erop wijzen dat hij misschien beter een foto had kunnen sturen waarop hij niet loenst of moet ik me er niet mee bemoeien en die foto gewoon plaatsen? Maar als ik het zo maar laat passeren, dan zit die man straks met een boek in zijn maag waarin hij scheel kijkt!

Ik besloot hem toch te schrijven:

Misschien is het onattent van me, maar ik zie dat je op deze foto een beetje scheel kijkt. Normaalgesproken doe je dat niet, toch? Of is dat een redelijk recente "aandoening"? – Het voelt een beetje ongemakkelijk om het erover te hebben, maar als je op deze foto per ongeluk scheel kijkt en je zag het zelf niet 123, is het dan misschien niet beter om een andere foto te nemen? - Sorry als je dit weinig subtiel vindt.

Ik kreeg per ommegaande deze mail terug:

Dank je voor je wel subtiele, niet onattente mail! Tja, ik kijk al mijn hele leven scheel. Loensen noemden ze dat vroeger. Ik ben er, geloof ik, aan gewend en zie het zelf niet meer.

Advertenties

Written by Ted

17 april 2011 bij 22:01

Geplaatst in Geen categorie

8 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ik vind het heel aantrekkelijk als iemand loenst, heb zelfs altijd gedacht dat het een van de zeven schoonheden was!
  Maar volgens Wikipedia is dat niet zo. Mooi, dan zijn er dus minstens acht 🙂

  Judy

  18 april 2011 at 10:29

 2. Wie? Wie? Wie?

  Stefan

  18 april 2011 at 14:47

 3. schrijf je ook portretten van de illustratoren?
  vertel, vertel!

  linda

  19 april 2011 at 10:50

 4. Newe, alleen van de dichters. Vorig jaar waren de tekenaars aan de beurt.

  Ted

  19 april 2011 at 12:33

 5. hahaha!
  Wie? Of mogen we raden?

  Corien

  20 april 2011 at 17:30

 6. O, bah, jongens, deze reacties waren helemaal niet mijn bedoeling! Ik ga er in ieder geval voor zorgen dat je er niks van ziet in het boek.

  Ted

  20 april 2011 at 18:50

 7. Oh, dan koop ik het boek niet. Ik wil zien wie er scheel kijkt.

  karin

  20 april 2011 at 21:12

 8. Overigens: Hxc3xa9xc3xa9l aantrekkelijk vind ik dat. 🙂

  karin

  20 april 2011 at 21:18


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: