tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

VvL-Penning voor Toin Duijx

Duijx

Dit jaar is de VvL-Penning met grote overtuiging toegekend aan Toin Duijx. Toin Duijx is al jaren de 'stille kracht' achter vele belangrijke, positieve ontwikkelingen binnen de jeugdliteratuur. Hij is continu bezig als promotor, initiator en ondersteuner – en treedt nooit zelf op de voorgrond. De VvL wil hem gepaste aandacht geven voor zijn grote verdiensten voor kinder- en jeugdboekenschrijvers.

Toin Duijx staat aan de basis van de Masteropleiding Jeugdliteratuur die vanaf september 2011 van start gaat aan de Universiteit van Tilburg. Opzet van de opleiding werd door Toin Duyx xe2x80″ samen met Helma van Lierop xe2x80″ verzorgd. Toin brengt als de secretaris van de Nederlandse sectie van IBBY (International Board on Books for Young people) de Nederlandstalige kinder- en jeugdliteratuur bij veel internationale prijzen en festivals onder de aandacht. Als vrijwilliger verzorgt hij het Nederlandstalige lectoraat aan de Internationale Jugendbibliothek in Mxc3xbcnchen

Op 28 mei 2011 zal tijdens de algemene ledenvergadering van de VvL de penning aan Toin Duijx overhandigd worden in het Theater van het Woord in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA, Oosterdokskade 143, Amsterdam).

De VvL heeft in 2007 de VvL-penning ingesteld. De penning is een blijk van waardering voor mensen of instanties die, al dan niet op eigen initiatief, iets ondernemen of presteren dat schrijvers en/of vertalers ten goede komt en die daarvoor naar de mening van de VvL te weinig publieke waardering krijgen. Op voordracht van de leden van de VvL kent het bestuur de VvL-penning jaarlijks toe. De penning werd achtereenvolgens toegekend aan Richard Thiel, Stichting Schrijvers School Samenleving, VPROxe2x80x99s De Avonden en het Platform Theaterauteurs. Meer informatie staat op http://www.vvl.nu onder xe2x80x98literaire prijzenxe2x80x99.

Advertenties

Written by Ted

26 april 2011 bij 11:40

Geplaatst in Geen categorie

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Helemaal terecht, hoera!

  Richard

  26 april 2011 at 17:18

 2. Hear, hear!

  Eva

  27 april 2011 at 09:56

 3. Proficiat Toin!

  linda

  27 april 2011 at 19:51

 4. van harte gefeliciteerd, Toin!

  Corien

  28 april 2011 at 15:32


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: