tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

Zeehondarium

Seal-TvL Ecomare had allang klaar moeten zijn, maar was het niet. In twee bassins zwommen in totaal 9 zeehonden en dat was dat. Op de rest van het terrein werd gebouwd en dat was geen gezicht. Je kreeg haast niks voor je dure geld, behalve krijsende kinderen. En de zeehondjes kregen schrik. Van een mevrouw die aan kwam lopen in een schreeuwgeel hesje. Ze wilde foto's maken van de zeehonden, maar die deinsden terug door dat geel en iedereen zag het, dus die mevrouw voelde zich een beetje ongemakkelijk. Maar ze kon moeilijk haar hesje uitdoen en gaan rondlopen in haar bh. 
Binnen kon je dan nog kijken naar een paar bassins met vissen, maar dat heb ik elders mooier gezien; het enige dat wel kon bekoren was een met humor doorspekt showtje waarin het dierenleven in de nacht werd verbeeld, compleet met een tentje waarin een mensenpaartje lag te paren. Dat zag je niet, maar je hoorde het aan de geluiden.
Nou ja, ik ging er waarschijnlijk heen met het idee dat het een soort zeehondarium was, zoals het dolfinarium, maar dat was het natuurlijk niet; het is een opvangcentrum voor zeehonden. Maar dan moeten ze niet net doen of het een pretpark is, en dat doen ze wel een beetje. Buiten het zeehondencentrum is het schapen- en lammerencentrum en die dieren tref je in duizendtallen aan. 

Advertenties

Written by Ted

1 mei 2011 bij 08:58

Geplaatst in Geen categorie

%d bloggers liken dit: