tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

Drie dingen

Dakterrasinbloei Op deze foto (klik erop voor een vergroting) komen drie dingen samen.

Mijn angst dat het mis kan gaan. Op mijn dakterras staan de planten volop in bloei, hoewel het nog maar begin mei is en er nog vorst kan komen.

Mijn hoop dat het goed zal komen. Tussen de spijlen door van het hek op mijn dakterras zie je een blauwe kleur. Die is afkomstig van het afdekdoek dat over de steigers hangt van de werklui die ons huis aan het renoveren zijn. Ons huis ziet er zielig en ziek, ingepakt en verbonden uit, maar als het goed is komt het over drie maanden hersteld en fier onder het afdekdoek vandaan.

Mijn kleine trots. Ik moest tot voor kort altijd naar de keuken beneden lopen om gieters met water te vullen voor de planten op het dakterras. Ik heb mezelf twee weken geleden getrakteerd op een kraantje op mijn dakterras, zodat ik elke keer ter plekke water kan tappen als ik zie dat de planten dorst hebben (hopelijk verzuip ik ze niet, want ik heb niet veel voeling met de noden van planten: meestal laat ik ze verdrogen of verzuipen).
Gisteren vroeg een van de werklui op de steiger bij het dakterras of ik zijn lege fles met water wilde vullen, want hij had dorst. Trots kon ik hem zo veel water geven als hij wilde, gewoon daar op mijn dakterras, uit het kleine fijne kraantje dat ik daar heb.

Nu hopen dat het niet gaan vriezen en ik dan vergeet om het kraantje op tijd af te tappen, want zo ben ik wel.

Advertenties

Written by Ted

6 mei 2011 bij 05:12

Geplaatst in Geen categorie

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Gewoon 2 keer in je agenda zetten: kraantje aftappen. De eerste keer om het echt te doen, de tweede keer voor als je het toch niet deed.

  Co Baas- Hazenbosch

  6 mei 2011 at 09:05

 2. Goed idee!

  Ted

  6 mei 2011 at 09:37

 3. Waarom geef je zo’n man geen biertje?

  Je moeder

  8 mei 2011 at 17:40

 4. Ze zijn met zijn tienen en ze blijven drie maanden. Ze kunnen wxc3¡ter krijgen.

  Ted

  8 mei 2011 at 17:41


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: