tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

De renovatie (5)

Wespensonnet(c)tedvanlieshout Natuurlijk hebben we voor de renovatie offertes gehad; we hebben toen het bedrijf gekozen dat het scherpste aanbod deed in combinatie met wat ze ervoor bereid waren te doen. Maar, zoals dat altijd blijkt, draait het uit op meerkosten, en daar hebben we ook wel rekening mee gehouden, zij het dat de kosten veel hoger dreigen te worden dan we hadden gedacht.
Het pleisterwerk is verwijderd en pas toen kon men constateren dat sommige dorpels rot zijn, dat lateien boven een aantal ramen ontbreken, waardoor het metselwerk niet op een dwarsbalk steunt, maar rechtstreeks op het kozijn. En toen men de muurijzers loswrikte om ze schoon te kunnen maken, zag men dat die bevestigd zijn op balkkoppen die inmiddels vermolmd zijn. Bij xc3xa9xc3xa9n balk bleek de kop helemaal te zijn verdwenen. In de plaats ervan zat een enorm wespennest. – Dat valt dan samen met een probleem dat ik afgelopen zomer constateerde: er zaten heel veel wespen onder het dak en die vielen bij bosjes neer. Ik heb ze verzameld om er een beeldsonnet van te maken, het Wespensonnet. Ik heb het nog nergens voor gebruikt, maar dit lijkt me een mooie gelegenheid om het te laten zien (klik erop voor een vergroting).
Wie nog nooit gehoord heeft van beeldsonnetten: er staan er een stel in Hou van mij en Driedelig paard, maar het Wespensonnet is dus nog niet gepubliceerd.

Eerdere stukjes over de renovatie kun je desgewenst vinden door in het zoekvenster in de linkerkolom "renovatie" in te tikken.

Advertenties

Written by Ted

19 mei 2011 bij 03:02

Geplaatst in Geen categorie

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. En een wespenstekensonnet, zou dat niet wat zijn? Allemaal pijnlijke bulten op je rug, keurig geschikt.

  Stefan

  19 mei 2011 at 21:06

 2. Dan heb ik enkele vrijwilligers nodig die bereid zijn zich diverse malen te laten steken. Wie wil?

  Ted

  19 mei 2011 at 23:08

 3. Ik vind het wel mooi hoe die wespen zo ‘een tweede leven’ hebben gekregen.

  Netty blogt

  20 mei 2011 at 17:45


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: