tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

MvhK'11: xc3"ns boek; schrijver & illlustrator

MvhK'11logo2 De Middag van het Kinderboek 2011 zal op 17 september plaatsvinden in de Amsterdamse OBA. Het thema dit jaar is: Ons boek; schrijver & illustrator.
Anders dan bij boeken voor volwassenen kennen kinderboeken vaak twxc3xa9xc3xa9 auteurs: de schrijver en de tekenaar. Hoe gaat die samenwerking eigenlijk? Zien ze elkaar als co-auteur, als vriend, als vreemde, als welkome aanvulling, als noodzakelijk kwaad? Er zullen lezingen te horen zijn waarin het gaat over de relatie tussen schrijver en tekenaar, maar er komt ook meer specifieke informatie over het vak kinderboekenillustrator.
Op deze derde Middag van het Kinderboek, die mede ondersteund wordt door de BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers), zullen er voor het eerst workshops voorafgaan aan de middag in de grote zaal. Exc3xa9n ervan zal speciaal bestemd zijn voor tekenaars en schrijvers om met elkaar te praten over hun vak, want dan doen ze niet zo vaak!
De grote zaal wordt opnieuw – en de ruimtes voor de workshops worden voor het eerst – ter beschikking gesteld door de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam). Net als vorig jaar heeft de Koninklijke Boekverkopersbond weer steun toegezegd. Daardoor zal de entree naar alle verwachting weer gratis kunnen zijn.

Advertenties

Written by Ted

22 mei 2011 bij 22:03

Geplaatst in Geen categorie

5 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Goed zeg!
  Mooi thema.
  17 September. Staat genoteerd!

  linda

  24 mei 2011 at 15:40

 2. O wat leuk!
  Staat ook bij mij genoteerd!

  janneke

  24 mei 2011 at 18:19

 3. Wat fijn dat er weer een Middag van het Kinderboek komt! En wat jammer nou toch (voor mij dan) dat ik er alweer niet bij kan zijn… helemaal nu, met een thema dat me zo heel na aan het hart ligt. Enfin, ga ik maar op een afstandje meegenieten, en blij zijn voor alle mensen die wel naar A’dam kunnen komen op 17 September. Succes met alle voorbereidingen!

  mathilde

  31 mei 2011 at 11:42

 4. Ik wil graag naar deze middag toe.
  In het blad Lezen zag ik dat aanmelding voor deze dag verplicht is.
  Waar kan ik dat doen?

  Irma Hollander

  13 juni 2011 at 22:44

 5. Ik ben in dit stadium niet in staat om aanmeldingen te verwerken. Dat kan pas vanaf augustus. We moeten namelijk nog kijken wat we gaan doen met mensen die zich aanmelden en dan op het laatste moment besluiten niet te komen. Ophangen, vierendelen of ter adoptie afstaan, dat weet we nog niet precies.

  Ted

  14 juni 2011 at 07:31


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: