tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

3D

leave a comment »

Harten Wie kent Jaap Harten nog? Donderdagavond was er in de theaterzaal van de Amsterdamse OBA een bijeenkomst naar aanleiding van het uitkomen van de verzamelde werken van Harten, die in de zestiger jaren furore maakte met een boek als De Getatoueerde Lorelei.
In mijn tienerjaren las ik dat boek, omdat het een homogerelateerd boek was en daar had ik in die tijd veel belangstelling voor.
Eerlijk gezegd dacht ik dat Jaap Harten allang dood was, omdat ik al decennia niets meer over hem gehoord heb, maar hij leeft en is niet eens stokoud (hij is uit 1930); hij werd in ieder geval bewegend en pratend opgevoerd in de OBA en hij leek zich wel te amuseren. Het werd hem dan ook niet moeilijk gemaakt, want interviewer Jos Versteegen had zich zo excellent voorbereid, dat hij niet alleen de vragen stelde, maar er ook alvast de antwoorden bij gaf, zodat Harten alleen maar hoefde te bevestigen of ontkennen. Verder werd er mooi voorgelezen uit het werk van Harten en er werd accordeon gespeeld, maar het tempo was laag en mede daardoor kon ik goed rondkijken: in de zaal zaten veel homo’s en eerlijk gezegd heb ik nog nooit zoveel oudere homo’s bij elkaar gezien. Als die eenmaal de middelbare leeftijd hebben bereikt, verdwijnen ze zo’n beetje uit het zicht en waar ze dan blijven, weet ik eigenlijk niet zo goed. Misschien waar ikzelf gebleven ben: thuis en in veel gemxealeerder gezelschap. Misschien ben ikzelf inmiddels ook wel een ouwe nicht geworden. Al valt dat reuze mee. Ik stond eerder diezelfde dag in een klas vol kinderen van 9 jaar oud die zich vergaapten aan een tekening die ik maakte. Ik tekende er diepte in, en de kinderen riepen vol ontzag uit: 'Oooo, hij kan 3D tekenen!' – Zie je wel? Ik ben hartstikke modern en kan nog jaaaren mee.

 

Advertenties

Written by Ted

27 mei 2011 bij 22:13

Geplaatst in Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: