tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

De roombotertruc van Albert Heijn

with 10 comments

Roomboter Omdat er waar ik woon geen alternatieven zijn ga ik boodschappen doen in de Albert Heijn, maar ik vind het eigenlijk een nare winkel. Elke keer verzinnen ze iets om klanten zo ongemerkt mogelijk te benadelen, en ik ben daar overgevoelig voor. Nu hebben ze weer wat bedacht waar ik me aan erger.
Ik koop zo nu en dan roomboter (voor de asperges, bijvoorbeeld!) en tot nu toe kocht ik die van De Zaanse Hoeve, omdat dat de goedkoopste was. Boter is boter en als ze ermee rommelen mag het geen roomboter heten, dus het goedkoopste merk is net zulke boter als boter in een allureachtig papiertje of roomboter met een fancy naam waar je algauw anderhalve euro voor betaalt.
Maar AH heeft in de gaten gekregen dat ik steeds de goedkoopste boter kocht, en daar wilden ze een stokje voor steken, ja, om míj te jennen (;-)): ze hebben de boter van De Zaanse Hoeve uit het assortiment gehaald (tenminste: bij míjn twee AH's is het uit de schappen verdwenen; dat zegt nog niet dat het product nergens meer te verkrijgen is bij filialen van AH!). Al weken kan ik het niet meer krijgen en de bordjes in de schappen waarop stond dat dáár de roomboter van DZH lag, zijn verdwenen. Nu zag ik deze week dat er Euroshopperboter voor in de plaats is gekomen. Een saai papiertje, maar wederom echte roomboter, want als het er niet in zit mag het niet zo heten. En wat kost zo'n pakje ES-boter? 99 cent.
Maar hoeveel kostte de roomboter van DZH ook alweer? Omdat deze boter bij mij in de AH niet meer verkrijgbaar is, weet ik het niet… dénkt AH. Maar haha, ik heb onder in mijn boodschappentas altijd heel veel oude kassabonnen liggen en die heb ik eens uitgeplozen. En ja hoor, ik vond daarop een pakje roomboter van DZH en die boter kostte… 86 cent.
Kijk, zo doet AH dat dus als ze de minimumprijs voor roomboter met 13 cent oftewel met 15 procent willen verhogen! 

Advertenties

Written by Ted

1 juni 2011 bij 22:00

Geplaatst in Geen categorie

10 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mafia is het!

  Angar

  2 juni 2011 at 11:45

 2. Sorry maar, waar maak je je in godsnaam druk over?

  Man o man, als ik me daar al zo panisch over zou voelen zou ik het echt niet meer weten. Er zijn wel ergere dingen in de wereld waar je je druk over kunt maken.

  Nick

  2 juni 2011 at 12:51

 3. Ik vind de verslagen van jouw onderzoek naar de AH-stiekemeprijsverhoogpraktijken juist heel leuk om te lezen. Ik hoop voor je dat de asperges met roomboter je wel goed gesmaakt hebben.

  Marlies Verhelst

  2 juni 2011 at 14:00

 4. Via Facebook kom je nog eens op onzinnige sites Deze dus. Goddank, kan dat en God betere dat het blijft. De drukte om niets, Vrijtoegankelijk en adembenemend saai. Dank U , ik smul d’r van

  Josua

  2 juni 2011 at 15:43

 5. Via Facebook kom je nog eens op onzinnige sites Deze dus. Goddank, kan dat en God betere dat het blijft. De drukte om niets, Vrijtoegankelijk en adembenemend saai. Dank U , ik smul dxe2x80x99r van

  Josua

  2 juni 2011 at 15:43

 6. En dan te bedenken dat de euroshopperboter vast veeeeel minder kost dan de DZH, AH is veulste duur, maar ja, net alls jij is er bij mij in de buurt ook geen ander (vast ook een truc van AH!) 😉

  cecilia

  2 juni 2011 at 17:14

 7. Hahaha, heerlijk berichtje Ted! Ik ben net afgelopen week over precies hetzelfde enorm kwaad geworden. Albert Heijn heeft een geheime missie die (bijna) niemand kent: verbroedering (en verzustering) van ons allen. Dat mochten wij niet weten, maar dankzij roomboter en Ted weten we het nu toch. GOGOGOappie!

  diet

  3 juni 2011 at 10:58

 8. Eigenlijk is het maar goed dat er bij jou in de buurt alleen een AH is, want als er ook nog een Super De Boer was, moest je – om vergelijkingen te maken, en voordeliger uit te zijn – daar ook nog naartoe; en je zou ontdekken dat het in alle supermarkten precies zo gaat.

  Ik ga dus nooit meer naar Super De Boer, terwijl die vroeger zo sympathiek was (toen hij net de IFA had overgenomen). Hoe kan het trouwens dat jij in Amsterdam, nota bene, maar één supermarkt in de buurt hebt, en wij in the middle of nowhere massa’s.

  Thxe9rxe8se

  3 juni 2011 at 22:25

 9. Eigenlijk is het maar goed dat er bij jou in de buurt alleen een AH is, want als er ook nog een Super De Boer was, moest je – om vergelijkingen te maken, en voordeliger uit te zijn – daar ook nog naartoe; en je zou ontdekken dat het in alle supermarkten precies zo gaat.

  Ik ga dus nooit meer naar Super De Boer, terwijl die vroeger zo sympathiek was (toen hij net de IFA had overgenomen). Hoe kan het trouwens dat jij in Amsterdam, nota bene, maar xc3xa9xc3xa9n supermarkt in de buurt hebt, en wij in the middle of nowhere massa’s.

  Thxc3xa9rxc3xa8se

  3 juni 2011 at 22:25

 10. Er zijn in het centrum van Amsterdam alleen Albert Heijns (er zijn er in mijn directe omgeving vier!). Je hebt wel een enkele Spar, maar die is heel klein. Op de fiets of met de tram kun je ook wel naar andere supermarkten, maar die zijn meer in de buitenwijken, en voor je dagelijkse boodschappen ga je niet zo ver. Ik droom wel eens dat wij hier in de buurt een Aldi of een Lidl hebben. Het is wel eens gebeurd dat ik ergens zo maar een Lidl ben ingelopen om te kijken wat ze daar voor spullen hebben. Gewoon omdat ik nieuwsgierig was.

  Ted

  3 juni 2011 at 23:23


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: