tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

Boekids

with 10 comments

Header1 Er waren heel veel schrijvers vandaag in Den Haag, op en rond het altijd prachtige Lange Voorhout. De Schuberts waren er, Sjoerd Kuyper, Tjibbe Veldkamp en Hans Hagen. Francine Oomen heb ik gezien. En zelfs Miep Diekmann! Maar niet zo heel veel kinderen, al waren er genoeg. Waar het aan lag was niet duidelijk, want de organisatie van Boekids had kosten noch moeite gespaard om er een groot feest van te maken, en dat wás het ook. Ze hadden leuke tenten op het Lange Voorhout gezet en het zag er allemaal even leuk en vrolijk uit. En er waren best veel mensen, echt wel, maar het aanbod aan schrijvers was zo groot dat kinderen niet overál naartoe konden.
Bij mijn eerste ronde had ik vrijwel alleen volwassenen voor mijn snufferd en bij de tweede alleen kinderen, en die waren allemaal even gexefnteresseerd. En dan bofte ik ook nog, want bij de eerste lezing schoof een veertienjarige jongen aan en die zag ik terug bij de tweede ronde! Dat doet me altijd wel wat, als kinderen – of in dit geval een jongere – me nóg een keer willen zien.
En dan waren er ook nog drie volwassen meiden die aanschoven. Ik herkende Diet Groothuis, want haar heb ik wel vaker gezien. Pas na afloop kwam ik erachter dat de vrouwen met wie ze gekomen was net als Diet met gedichten in Querido's Poëziejaarboek 4 staan: Marlies Verhelst en Kate Schlingemann. Ze hadden elkaar via Twitter opgetrommeld en waren gezamenlijk naar Boekids gekomen. Ze hadden buttons op met het omslag van deel 4 erop, zodat ze elkaar konden herkennen. Echt hartstikke leuk! En dan was Ko de Laat er ook nog, die eveneens in QP4 staat! – Ik vind dat Querido dit jaar het vierde deel van de reeks weer eens moet presenteren op een speciale bijeenkomst, en wat mij betreft mag Boekids dat dan organiseren, want dat kunnen ze daar echt wel. Ik heb nog nooit zo veel leuke (vrijwillige?) medewerkers rond zien lopen, en het verbaasde me dat daar zo veel Vlamingen bij waren! Die hadden een heel eind moeten reizen. Chapeau!

Advertenties

Written by Ted

5 juni 2011 bij 21:46

Geplaatst in Geen categorie

10 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Een volwassen meid. Daar doe ik het voor Ted :-). Boekids was idd geweldig, goed georganiseerd. Hopelijk volgend jaar nog meer kinderen. Hier is de link naar het jeugdjournaalitem over de – leuke workshop – van Erik van Os: http://static.nos.nl/jeugdjournaal/nieuws/live/

  diet

  6 juni 2011 at 11:48

 2. Wat jammer dat ondergetekende -eveneens volwassen meid en schrijver van een gedicht in QP4- de andere volwassen meiden niet gespot heeft (alleen Kate). Was te druk met mijn eigen workshop Sprookjesletters geven en nieuwe plannen maken met illustrator Caroline van Pelt. Het wordt nu écht tijd voor Twitter… En ineens was het al tijd naar huis te gaan, zodat ik al die leuke workshops van collega-schrijvers heb gemist. Fijn dan, zo’n linkje naar het Jeugdjournaal.
  Tijdens de treinreis terug naar Utrecht heb ik mijzelf een stukje Driedelig paard opgediend en ervan genoten (suf Ted, dat ik me niet heb voorgesteld tijdens je signeren.
  Groet van Annemarie van den Brink

 3. Wat jammer dat ondergetekende -eveneens volwassen meid en schrijver van een gedicht in QP4- de andere volwassen meiden niet gespot heeft (alleen Kate). Was te druk met mijn eigen workshop Sprookjesletters geven en nieuwe plannen maken met illustrator Caroline van Pelt. Het wordt nu xc3xa9cht tijd voor Twitter… En ineens was het al tijd naar huis te gaan, zodat ik al die leuke workshops van collega-schrijvers heb gemist. Fijn dan, zo’n linkje naar het Jeugdjournaal.
  Tijdens de treinreis terug naar Utrecht heb ik mijzelf een stukje Driedelig paard opgediend en ervan genoten (suf Ted, dat ik me niet heb voorgesteld tijdens je signeren.
  Groet van Annemarie van den Brink

 4. Ja, had dat even gedaan! Ik vond het erg leuk om ineens zoveel QP-ers voor mijn snufferd te krijgen!

  Ted

  6 juni 2011 at 14:09

 5. Weer eens een presentatie van Querido’s Poëziejaarboek: een uitstekend idee van jou. Ik wou dat ik het zelf bedacht had.

  Leendert

  6 juni 2011 at 15:34

 6. Weer eens een presentatie van Querido’s Poxc3xabziejaarboek: een uitstekend idee van jou. Ik wou dat ik het zelf bedacht had.

  Leendert

  6 juni 2011 at 15:34

 7. Dank je Ted voor je prachtige blog en lovende woorden. De Boekids medewerkers en vrijwilligers zijn inderdaad Kei-goed..en die Vlamingen zijn helemaal niet te stoppen. Super. De bezoekers die er waren waren dan ook echt gemotiveerd. Door het hemelvaartsweekend en het mooie weer van de voorgaande dagen daarvoor waren vele vaste bezoekers elders op de camping aan het lezen.
  Volgend jaar beter. Zie je graag weer op Boekids. Foto’s op de website volgens snel

  EvH

 8. En een bijzondere dag was het, met mooie workshops en fijne optredens. Het was grappig dat aan Diet en Marlies en mij gevraagd werd hoe oud we waren. Dat de workshops voor 6+ waren. Gelukkig zijn we alledrie 6+, dus mochten we meedoen. Tussendoor Ted gehoord. Ook handen geschud met de Meester! Ik had even een vlaag van QP4-koorts! En aan het eind nog een staartje Sjoerd Kuijper. Ook dat was genieten.
  We willen zelf natuurlijk volgend jaar ook iets doen en spraken daarom de directeur van Boekids, die vroeg of we haar alsjeblieft wilden mailen, ze had al zoveel mensen gesproken, ze was bekaf!
  Het zag er prachtig uit, de locaties, de medewerkers, het programma; bijna deftig, maar zo, zó jammer van al die kinderen die er niet waren. En er stonden nog wel overal bakjes vol lollies en spekkies en zuurtjes! De nietkomers hebben echt wat gemist!

  Een QP4-presentatiefeestje? Jaaa!

  En Annemarie: leuk!

  kate

  6 juni 2011 at 16:51

 9. En een bijzondere dag was het, met mooie workshops en fijne optredens. Het was grappig dat aan Diet en Marlies en mij gevraagd werd hoe oud we waren. Dat de workshops voor 6+ waren. Gelukkig zijn we alledrie 6+, dus mochten we meedoen. Tussendoor Ted gehoord. Ook handen geschud met de Meester! Ik had even een vlaag van QP4-koorts! En aan het eind nog een staartje Sjoerd Kuijper. Ook dat was genieten.
  We willen zelf natuurlijk volgend jaar ook iets doen en spraken daarom de directeur van Boekids, die vroeg of we haar alsjeblieft wilden mailen, ze had al zoveel mensen gesproken, ze was bekaf!
  Het zag er prachtig uit, de locaties, de medewerkers, het programma; bijna deftig, maar zo, zxc3xb3 jammer van al die kinderen die er niet waren. En er stonden nog wel overal bakjes vol lollies en spekkies en zuurtjes! De nietkomers hebben echt wat gemist!

  Een QP4-presentatiefeestje? Jaaa!

  En Annemarie: leuk!

  kate

  6 juni 2011 at 16:51

 10. Ook ik heb echt genoten. De workshops van Erik van Os en Hans Hagen waren zo inspirerend. Gelukkig mochten Diet, Kate en ik die bijwonen. Grote kinderen, dat waren we. Complimenten ook voor de organisatie: een feestelijke ontvangst, mooie folders, een steengoed programma en vriendelijke mensen. Klasse.
  En die QP4-button: het liefst speld ik hem dagelijks op!

  Marlies Verhelst

  6 juni 2011 at 17:56


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: