tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

Nieuwe LZL

with 11 comments

Lzl-84 Het nieuwe nummer van Literatuur zonder leeftijd is uit. Het blad in pocketformaat, dat jeugdliteratuur min of meer wetenschappelijk benadert, wordt niet meer uitgegeven door NBD Biblion, maar in eigen beheer door de Stichting IBBY Sectie Nederland, wat ik erg moedig vind van de makers. Als meer mensen kennis zouden nemen van het blad lukt het misschien om weer een uitgever te vinden voor LZL. In dit voorjaarsnummer (er verschijnen er drie per jaar en dit is nummer 84) staan artikelen van onder anderen Rita Ghesquière, Willem van der Meiden, Coosje van der Pol, Harm de Jonge, Joke Linders, Britta C. Jung, Sara Van den Bossche, Jan Van Coillie en Marjan Hellings, over onderwerpen als kinderbijbels, Pippi Langkous en waarom schrijversbiografieën geen bij- maar hoofdzaak zouden moeten zijn.
Ook leuk om te weten (nou ja): het blad heeft een nieuw jasje gekregen en dat is ontworpen door mij (klik op het plaatje voor een vergroting).

Het blad kan bereikt worden via IBBY-Nederland@planet.nl en redactie-lzl@planet.nl. Losse nummers kosten 19,95 en een abonnement voor particulieren kost 32,-. Voor studenten is het goedkoper.

 

Advertenties

Written by Ted

29 juni 2011 bij 13:16

Geplaatst in Geen categorie

11 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. mooie kaft! Ik ben al jaren abonnee 🙂 Zit er al schot in het idee om een presentatie-feestje te houden voor PS4? 🙂

  Tim

  29 juni 2011 at 16:40

 2. Helaas, dat komt er niet. Iedereen die aan QP4 heeft meegwerkt krijgt het boek gewoon toegestuurd. Hopelijk komt er bij het lustrum, volgend jaar, wel een presentatie.

  Ted

  29 juni 2011 at 16:49

 3. om het modern te zeggen: daar gaaa ik voor! 🙂

  Tim

  29 juni 2011 at 18:15

 4. Mooi, ik zal een abonnement nemen. De maillinkjes werken zo niet trouwens (dat moet je zo doen op de plek van het linkje: mailto:redactie-lzl@planet.nl)

  Coen Peppelenbos

  29 juni 2011 at 21:26

 5. De secretaris is op vakantie!

  Coen Peppelenbos

  29 juni 2011 at 21:58

 6. Hij is volgens mij niet op vakantie, maar bezig met iets anders. Hij ziet zijn mail heus wel.

  Ted

  29 juni 2011 at 23:07

 7. Mooi!

  Hoe vaak verschijnt het pocket blad?

  karin

  30 juni 2011 at 11:03

 8. Drie keer per jaar.

  Ted

  1 juli 2011 at 07:34

 9. De buitenkant opgeknapt, nu het interieur nog!

  Jaap

  1 juli 2011 at 09:37

 10. Tja, het is een blad dat zonder toereikend budget moet worden uitgegeven, dus een (full) colour vormgeving mag je niet verwachten. Het aardige en interessante van LZL is dat er ook artikelen in staan die je elders niet tegenkomt omdat ze gericht zijn op onderzoek naar jeugdliteratuur, en dat levert soms zware en soms relativerende artikelen op. In dit nummer staat een aardig artikel van Joke Linders over biografieën en wat het verschil is tussen biografieën van mannelijke en vrouwelijke kinderboekenschrijvers. Omdat Linders zich baseert op haar eigen ervaringen is het eigenlijk vooral een amusante column. Dat is fijn, want er staan ook altijd wel artikelen in LZL die zwaaropdemaagliggende onderwerpen op een verantwoorde manier benaderen.

  Ted

  2 juli 2011 at 07:23

 11. Tja, het is een blad dat zonder toereikend budget moet worden uitgegeven, dus een (full) colour vormgeving mag je niet verwachten. Het aardige en interessante van LZL is dat er ook artikelen in staan die je elders niet tegenkomt omdat ze gericht zijn op onderzoek naar jeugdliteratuur, en dat levert soms zware en soms relativerende artikelen op. In dit nummer staat een aardig artikel van Joke Linders over biografiexc3xabn en wat het verschil is tussen biografiexc3xabn van mannelijke en vrouwelijke kinderboekenschrijvers. Omdat Linders zich baseert op haar eigen ervaringen is het eigenlijk vooral een amusante column. Dat is fijn, want er staan ook altijd wel artikelen in LZL die zwaaropdemaagliggende onderwerpen op een verantwoorde manier benaderen.

  Ted

  2 juli 2011 at 07:23


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: