tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

De renovatie (8)

with 7 comments

Rollaag Ik wist wat ik ongeveer kon verwachten van de renovatie: overlast, mannen die banjeren door mijn huis, rotzooi, moeite om me op mijn werk te concentreren. Dat heb ik ook allemaal gekregen en in die zin valt de renovatie mee. Het is niet erger dan ik dacht. Wel ingrijpender dan ik dacht. We zijn nu ongeveer acht weken onderweg en ik merk dat ik mijn geduld begin te verliezen. Ik wil werken, maar ik kan er de concentratie niet voor vinden, want achter me wordt getimmerd en naast me wordt geboord, en het vermogen om onverstoord door te schrijven kan ik niet meer zo goed opbrengen als in het begin. Ik begin me te ergeren aan pauzes die de werklui nemen en die steeds langer lijken, aan oneffenheden in het werk die ik meen te constateren, aan beslissingen die zijn genomen en die volgens mij niet de juiste waren, enzovoort. Het wordt hoog tijd dat de renovatie wordt afgerond en dat ik mijn huis weer terug krijg. Ik wil weer gewoon de deur dicht en op slot kunnen doen en onbespied in mijn kamer of op mijn dakterras zitten. Ik wil weer ongestoord meedoen met Nederland in beweging op de televisie om kwart over negen, in plaats van bang zijn dat de werklui zien dat ik meedoe met "bejaardengymnastiek". Ik wil geconcentreerd doorwerken aan het boek dat 1 september ingeleverd moet zijn. Maar eerst moet nog de rollaag vernieuwd worden. De rollaag? Dat is het schuine gedeelte van het metselwerk dat bovenop de voorgevel de muur omlijst. Op de foto (klik erop voor een vergroting) zie je die lijst van de achterkant. Een gedeelte van de rollaag is weggehaald, omdat er verzakking had plaatsgevonden en de enige oplossing is: opnieuw opmetselen. Daarna moet er nog opnieuw gevoegd worden, de schilders komen nog een keer langs, de muren moeten afgeplamuurd worden en dan is het nóg niet klaar. Het begin van de bouwvak, daar kijken we hunkerend naar uit, want dan zou alles klaar moeten zijn. Maar of we dat halen?

Advertenties

Written by Ted

2 juli 2011 bij 06:00

Geplaatst in Geen categorie

7 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Het lijkt voor ‘buitenstaanders’ zo leuk, zo’n oud huis…
  Voor ‘binnenzitters’ is het dus iets minder leuk, soms…
  Maar straks geniet je weer!

  Netty blogt

  2 juli 2011 at 11:40

 2. Waarom geef je jezelf niet één of twee nachten in een fijn hotel cadeau? Kun je daar even lekker schrijven (en meedoen aan Nederland in beweging).

  Ionica

  2 juli 2011 at 21:08

 3. Waarom geef je jezelf niet xc3xa9xc3xa9n of twee nachten in een fijn hotel cadeau? Kun je daar even lekker schrijven (en meedoen aan Nederland in beweging).

  Ionica

  2 juli 2011 at 21:08

 4. Aardig meegedacht, Ionica, maar ik kan echt niet werken in een hotel, hoor. Ik zou om te beginnen al twee dagen nodig hebben om te aarden en dán pas zou ik kunnen beginnen met kijken óf ik er zou kunnen werken. Waarschijnlijk zou ik dan vinden dat het niet kon en aan de rand van het zwembad gaan liggen of het strand opzoeken. – Je snapt zeker wel dat wat mij betreft een “fijn hotel” op een tropisch eiland staat, hè? 🙂

  Ted

  3 juli 2011 at 17:12

 5. Aardig meegedacht, Ionica, maar ik kan echt niet werken in een hotel, hoor. Ik zou om te beginnen al twee dagen nodig hebben om te aarden en dxc3¡n pas zou ik kunnen beginnen met kijken xc3xb3f ik er zou kunnen werken. Waarschijnlijk zou ik dan vinden dat het niet kon en aan de rand van het zwembad gaan liggen of het strand opzoeken. – Je snapt zeker wel dat wat mij betreft een “fijn hotel” op een tropisch eiland staat, hxc3xa8? 🙂

  Ted

  3 juli 2011 at 17:12

 6. Sja, je kúnt ondertussen vakantie nemen (toch)? Net doen of je in Amsterdam op vakantie bent. Ik ben wegens iets dat renovatie genoemd werd, naar Staphorst vertrokken, en acht weken later zit ik er nog – het bevalt me uitstekend. Ondertussen het huis opgezegd.

  Maar schrijven stagneert, dat geef ik grif toe – en dat is ‘onmeunig’ lastig.

  Thxe9rxe8se

  4 juli 2011 at 23:29

 7. Sja, je kxc3xbant ondertussen vakantie nemen (toch)? Net doen of je in Amsterdam op vakantie bent. Ik ben wegens iets dat renovatie genoemd werd, naar Staphorst vertrokken, en acht weken later zit ik er nog – het bevalt me uitstekend. Ondertussen het huis opgezegd.

  Maar schrijven stagneert, dat geef ik grif toe – en dat is ‘onmeunig’ lastig.

  Thxc3xa9rxc3xa8se

  4 juli 2011 at 23:29


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: