tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

De renovatie (9)

with one comment

Balustrade De bouwvak begint en dat betekende dat de steigers neergehaald moesten zijn, want het kost handenvol huurgeld om steigers te laten staan gedurende weken dat er niet gewerkt wordt. Eigenlijk was het te vroeg, maar toch zijn vrijdag de steigers afgebroken en het huis staat nu weer geheel zelfstandig, ook al is de renovatie nog niet klaar. Maar de achterkant van het huis is mooi: de muur is afgebikt en opnieuw gepleisterd, het enige nog originele raam dat erin zit is behouden en de ramen van recentere datum zijn deels vervangen omdat ze rot en krakkemikkig waren. Er is een nieuwe dakkapel geplaatst, een schoorsteen die tijdens het werk instortte is opnieuw opgemetseld en de goot is gerepareerd.
Aan de zijkant op het noordoosten is weinig gedaan: ook aan die kant is de dakkapel vervangen en in het dak ervan is glas gezet voor meer lichtinval, de goot is gerepareerd, maar de muur daar is met rust gelaten, omdat het huis van de buren ertegenaan staat, maar ook omdat het weer die kant van het huis veel meer ongemoeid laat dan de lange zijkant op het zuidwesten.
Die lange zuidwestzijde van het huis leverde het meeste werk op: hij werd helemaal afgebikt en is opnieuw gepleisterd en hopelijk slaat de regen er nu niet meer doorheen. De ramen zijn deels vervangen en geschilderd, de goot is geheel vernieuwd, maar de balustrade van mijn dakterras, die weggehaald werd vanwege de werkzaamheden aan de goot en omdat er werkmaterialen geplaatst moesten worden, is gemankeerd teruggeplaatst en ik vrees dat dat nooit meer goed komt. Op de foto (klik erop voor een vergroting) zie je dat een grote kier met een soort witte kauwgom is dichtgeplakt en dat ervóór een plank moest worden weggehaald, waardoor je nu met open schroefgaten zit; door al die kieren staat het hekwerk niet meer recht. – Na de bouwvak moet er nog eens naar gekeken worden, maar de komende vier weken kan ik gelukkig wel weer gebruikmaken van het dakterras. En hoewel ik vrij hard moet werken, ga ik beslist tijd vinden om heerlijk buiten te zitten tussen de plantjes en het fris geschilderde houtwerk dat op de foto niet te zien is. Mergelwit is het. Prachtige kleur.

Advertenties

Written by Ted

23 juli 2011 bij 09:10

Geplaatst in Geen categorie

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

 1. Zoek, zoek, zoek,
  ik loop krom door mijn huis
  neus hier en daar
  en achterin de boekenkast
  daar
  verdraaid vind ik het
  tijd
  wat een heerlijkheid.

  Co

  23 juli 2011 at 16:55


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: