tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

Middag van het kinderboek 2011

with one comment

MvhK'11-uitnodiging-web Hier is nog eens de uitnodiging voor de Middag van het kinderboek op 17 september (klik erop voor een vergroting). Er zijn voor het eerst dit jaar workshops voorafgaand aan het programma in de grote zaal; je kunt je er, als je een toegangsbewijs hebt voor de Middag, voor inschrijven vanaf omstreeks 22 augustus. Dit zijn de workshops:

Workshop 1 – Originaliteit bestaat niet, we zijn enkel een en ander vergeten

Klaas Verplancke is een van Vlaanderens meest gewilde en onderscheiden illustratoren. Klaas verzorgt een lezing waarin hij bladert door de kunstgeschiedenis, met zijn prenten als gids: ‘Elke creatie bevat een verwijzing naar een nabij of ver verleden. Ook illustraties zijn deel van een universeel web dat beelden met elkaar verbindt.’

Workshop 2 – De zakelijke kant van het illustreren

Anouk Siegelaar, jurist van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en lid van het Dagelijks Bestuur van het Platform Makers, en Gert Gerrits, projectmanager bij de BNO en betrokken bij het European Illustrators Forum, verzorgen een workshop waarin je je vragen kwijt kunt over de zakelijke en juridische kanten van het illustreren. Hoe zit het bijvoorbeeld met auteursrechten, copyright en wat zijn je rechten en mogelijkheden als je illustraties in het buitenland worden uitgebracht? En hoe zit het met Pictoright, dat gelden beheert waar je als illustrator en vormgever recht op hebt?

Workshop 3 – Dialoog tussen schrijvers en tekenaars

In deze workshop praten schrijvers en tekenaars van kinderboeken onder leiding van Hans Hagen met elkaar over hun ervaringen (met elkaar). Waarom tekenen illustratoren nooit wat je als schrijver in je hoofd hebt? Waarom schrijven schrijvers voor welke kleur jurk de hoofdpersoon aanheeft? Eindelijk kun je het eens vragen zonder dat het overkomt als kritiek. Van de deelnemers aan deze workshop wordt verwacht dat ze niet alleen het gesprek met elkaar aangaan, maar ook vragen en/of stellingen te berde brengen.

Workshop 4 – Digitaal illustreren

In deze workshop is het Fiel van der Veen, pionier op het gebied van digitale technieken, die aan het werk is en de aanwezigen kijken toe hoe hij de computer gebruikt bij het maken van illustraties. Uiteraard kunt u hem vragen stellen.

Meer informatie hier.

Inschrijven voor de Middag kan hier. Inschrijven voor de workshops kan later pas.

 

Advertenties

Written by Ted

13 augustus 2011 bij 06:33

Geplaatst in Geen categorie

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nadat bekend was dat er weer een Middag van het Kinderboek zou komen, heb ik me natuurlijk direct aangemeld. De eerdere middagen waren een groot succes! Ik kan iedereen deze activiteit van harte aanbevelen. Leerzame, boeiende lezingen en discussies en ook nog een ontmoetingsplaats voor iedereen die zich met kinder- en jeugdboeken bezighoudt. Wat wil je nog meer? En nog gratis ook dankzij die aardige sponsoren.

    Toin

    13 augustus 2011 at 11:48


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: