tedvanlieshout.nu archief

Ted van Lieshout: webarchief

Inschrijven voor workshops MvhK'11 mogelijk vanaf nu!

with 2 comments

MvhK'11-uitnodiging-web

Je kunt vanaf nu toegangskaarten krijgen voor een van de gratis workshops die voorafgaan aan het hoofdprogramma in de OBA op de Middag van het Kinderboek op zaterdag 17 september. Ze zijn vooral bedoeld voor schrijvers, tekenaars en studenten. Je kunt die workshops, die om 12 uur beginnen, alleen bezoeken als je ook een kaart voor het programma in de grote zaal hebt.

Heb je nog geen toegangskaart voor het hoofdprogramma, wees er dan snel bij, want het loopt snel vol! Klik voor je toegangskaart voor het hoofdprogramma HIER. Voor de hieronderstaande workshops heb je dus een extra toegangsbewijs nodig. Als je op de titels van de workshops klikt, ga je direct naar de site waar je een toegangskaart kunt bemachtigen. Lukt dat niet, probeer het dan via de uitleg verderop in dit bericht.

In principe kun je je maar voor één workshop inschrijven.

Workshop 1Originaliteit bestaat niet, we zijn enkel een en ander vergeten (klik op de titel om direct naar je toegangsbewijs te gaan)

Klaas Verplancke is een van Vlaanderens meest gewilde en onderscheiden illustratoren. Klaas verzorgt een lezing waarin hij bladert door de kunstgeschiedenis, met zijn prenten als gids: ‘Elke creatie bevat een verwijzing naar een nabij of ver verleden. Ook illustraties zijn deel van een universeel web dat beelden met elkaar verbindt.’ 

Workshop 2Digitaal illustreren (klik op de titel om direct naar je toegangsbewijs te gaan)
In deze workshop is het Fiel van der Veen, pionier op het gebied van digitale technieken, die aan het werk is en de aanwezigen kijken toe hoe hij de computer gebruikt bij het maken van illustraties. Uiteraard kun je hem vragen stellen.

Workshop 3De zakelijke kant van het illustreren (klik op de titel om direct naar je toegangsbewijs te gaan)
Anouk Siegelaar, jurist van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en lid van het Dagelijks Bestuur van het Platform Makers, en Gert Gerrits, projectmanager bij de BNO en betrokken bij het European Illustrators Forum, verzorgen een workshop waarin je je vragen kwijt kunt over de zakelijke en juridische kanten van het illustreren. Hoe zit het bijvoorbeeld met auteursrechten, copyright en wat zijn je rechten en mogelijkheden als je illustraties in het buitenland worden uitgebracht? En hoe zit het met Pictoright, dat gelden beheert waar je als illustrator en vormgever recht op hebt?

Workshop 4Dialoog tussen schrijvers en tekenaars (klik op de titel om direct naar je toegangsbewijs te gaan)
In deze workshop praten schrijvers en tekenaars van kinderboeken onder leiding van Hans Hagen met elkaar over hun ervaringen (met elkaar). Waarom tekenen illustratoren nooit wat je als schrijver in je hoofd hebt? Waarom schrijven schrijvers voor welke kleur jurk de hoofdpersoon aanheeft? Eindelijk kun je het eens vragen zonder dat het overkomt als kritiek. Van de deelnemers aan deze workshop wordt verwacht dat ze niet alleen het gesprek met elkaar aangaan, maar ook vragen en/of stellingen te berde brengen.

HOE KAN IK TOEGANGSKAARTEN BEMACHTIGEN? Ga naar www.oba.nl/agenda en scroll naar beneden. Bij 17 september zie je op de site van de OBA vier keer het logo van de MvhK staan: dat zijn de workshops. Een klein stukje eronder zie je nogmaals het logo: dat is voor als je nog een toegangskaart nodig hebt voor het programma in de grote zaal. Zonder zo'n kaart kun je niet deelnemen aan de workshops, waar je een apart toegangsbewijs voor nodig hebt. Klik op de workshop van je keuze, klik op "tickets" en vul bij "Login" het emailadres in waarop je je toegangsbewijs wilt ontvangen. Kies een wachtwoord (je hoeft dat niet per se te onthouden, want je gebruikt het account maar één keer (nou ja, als je vorig jaar al aanwezig was of als je volgend jaar weer naar de MvhK wilt, is het handig om wel je wachtwoord ergens genoteerd te hebben of te noteren).

De toegangskaart, die gratis is, krijg je dan via de mail toegestuurd. Printen en op 17 september meenemen. Let op: voor het hoofdprogramma heb je dus een toegangskaart nodig en voor de workshop heb je nog een extra toegangskaart nodig. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat er voor iedereen plaats is. 

Het uitgebreide programma van de Middag van het Kinderboek kun je HIER bekijken. Hieronder zie je een samenvatting.

Dit jaar is het thema van de MvhK: xd3ns boek: schrijver & illustrator. De aandacht ligt vooral bij de tekenaars van kinderboeken. Dit jaar gaan aan het hoofdprogramma voor het eerst workshops vooraf. 
Het programma in de theaterzaal begint op 13.45; vanaf 13.00 bij de balie op de zevende verdieping melden met je toegangsbewijs. Het programma eindigt met de uitreiking van de Gouden Lijst en sluit om ongeveer 17.00 uur. Daarna word je nog een drankje aangeboden door de BNO. Sprekers dit jaar zijn onder andere: Lars Deltrap en Helen van Vliet, Gert Gerrits, Jen De Groeve, Hans Hagen, Philip Hopman, Sjoerd Kuyper, Fiel van der Veen en Klaas Verplancke.

De MvhK'11 wordt mede mogelijk gemaakt door het Lira Fonds, de BNO, de Koninklijke Boekverkopersbond/Boekenbon, Gregor's Lijsten, de VvL en de OBA.

Advertenties

Written by Ted

18 augustus 2011 bij 11:57

Geplaatst in Geen categorie

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja gelukt, ik ben ingeschreven voor de workshop van Klaas Verplancke. Lijkt me heel interessant.
  Ik verheug me zeer op de MvhK!

  Claudia Jong

  18 augustus 2011 at 14:22

 2. En ik bij Hans Hagen voor de dialoog. O, ik heb er zoveel zin in! Had wel van alle workshops een stukje mee willen maken…

  kate

  19 augustus 2011 at 20:43


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: